Boekhandel Douwes Den Haag

Het begin van de opmars!

Kampong 1 voetbal seizoen 1962-1963

Bart Jan Bekooij

Het begin van de opmars!

Het begin van de opmars!

Kampong 1 voetbal seizoen 1962-1963

Het begin van de opmars!

 

Een prachtige stukje voetbalhistorie, op een bijzonder humorvolle en creatieve, soms zelfs hilarische en af en toe ook kritische manier vastgelegd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 16,95


Beschrijving Het begin van de opmars!

Na een lange periode van geploeter in de marge van het Nederlandse amateurvoetbal wordt in het seizoen 1962-1963 een nieuwe geest over Kampong vaardig. Het eerste elftal van de Utrechtse omnisportvereniging begint ambitieus aan wat een bijzondere competitie zal gaan worden. Twee spelers - allebei geboren in 1940 en samen opgegroeid in de Laan van Minsweerd in Utrecht Oost - zijn zo alert om de gebeurtenissen onafhankelijk van elkaar op te tekenen in statistieken, tekeningen en wedstrijdverslagen. Hun namen zijn Bob Bekooij en Charles Otterloo. Zij zorgen ervoor dat dit prachtige stukje voetbalhistorie op een bijzonder humorvolle en creatieve, soms zelfs hilarische en af en toe ook kritische manier wordt vastgelegd.

Hun werk ligt aan de basis van dit boek waarin niet alleen het verloop van de competitie nauwgezet wordt gevolgd, maar dat vooral ook een levendige inkijk geeft in de cultuur van een elitaire sportvereniging in de jaren ’60 van de vorige eeuw.
Resultaat is een kleurrijk, origineel en nauwgezet boekwerk, dat ook de lezer die niet uit Utrecht komt of die geen voetbalfan is, zal aanspreken. ‘Het begin van de opmars’ neemt je mee op een spannend avontuur met een vooraf niet vaststaand happy end.

Bart Jan Bekooij (31-12-1967) is de schrijver annex samensteller van dit boek. Hij is de zoon van Bob Bekooij, die als rechtsback deel uitmaakte van het kampioenselftal.

‘Een prettig en leesbaar stukje amateurvoetbalgeschiedenis waaraan veel mensen plezier zullen beleven. Aanbevolen!’
- Erik Hardeman, journalist en Kampong-geschiedschrijver

‘Een vrolijke samenhang van een stel knapen die samen succesvol het voetbalavontuur in zijn gegaan’
- Bert Groenman, journalist en speler van Kampong 1 in 1962-1963

‘Vlot geschreven, amusante en gedegen reconstructie van een cruciaal seizoen voor Kampong Voetbal. Na ’62-’63 werd de weg naar boven definitief ingeslagen. Geslaagd een-tweetje met de geschiedenis!’
- Kees van Dam, voormalig eerste elftalspeler en NOS-verslaggever


ISBN
9789083138763
Pagina's
136
Verschenen
NUR
489
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
IkVerhaal

Sportverhalen