Boekhandel Douwes Den Haag

Justine

Het Alexandrië Kwartet

Lawrence Durrell

Justine

Justine

Het Alexandrië Kwartet

Justine

 

Het decor voor Justine is het Alexandrië van eind jaren 1930: een exotische, stoffige stad waar verschillende culturen en religies elkaar ontmoeten. Durrells Alexandrië is een stad waar Europeanen naast Egyptenaren leven, Joden en christenen naast moslims. Vooral de hoofdpersoon Justine is een weerspiegeling van de stad in al haar complexiteit.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Justine

Het decor voor Justine is het Alexandrië van eind jaren 1930: een exotische, stoffige stad waar verschillende culturen en religies elkaar ontmoeten. Durrells Alexandrië is een stad waar Europeanen naast Egyptenaren leven, Joden en christenen naast moslims. Vooral de hoofdpersoon Justine is een weerspiegeling van de stad in al haar complexiteit.

De verteller – wiens naam, Darley, maar één keer wordt genoemd – en Justine beginnen een geheimzinnige, heftige liefdesaffaire. Terwijl de overspelige geliefden hun groeiende passie proberen te verbergen voor Justines echtgenoot, Nessim, die ook een vriend van de verteller is, wordt de resulterende driehoeksverhouding steeds wanhopiger en gevaarlijker, waarbij Darley op het hoogtepunt van het boek vreest dat Nessim een moordaanslag op hem beraamt. Tegelijkertijd probeert hij er obsessief achter te komen wie Justine nu eigenlijk is.


ISBN
9789083200200
Pagina's
220
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Maaskant Haun

Vertaalde literaire roman, novelle