Boekhandel Douwes Den Haag

Hoop in tijden van verdeeldheid

Het levensverhaal van Reinhold Niebuhr en zijn lessen voor de wereld

Jeremy L. Sabella

Hoop in tijden van verdeeldheid

Hoop in tijden van verdeeldheid

Het levensverhaal van Reinhold Niebuhr en zijn lessen voor de wereld

Hoop in tijden van verdeeldheid

 

Tot op de dag van vandaag grijpen politici terug op de erfenis van Reinhold Niebuhr (1892-1971) om maatschappelijke en internationale vraagstukken beter te begrijpen. Hij inspireerde veel invloedrijke leiders: Martin Luther King, Jimmy Carter, Bill en Hillary Clinton, John McCain en Barack Obama.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 24,90

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving Hoop in tijden van verdeeldheid

Tot op de dag van vandaag grijpen politici terug op de erfenis van Reinhold Niebuhr (1892-1971) om maatschappelijke en internationale vraagstukken beter te begrijpen. Hij inspireerde veel invloedrijke leiders: Martin Luther King, Jimmy Carter, Bill en Hillary Clinton, John McCain en Barack Obama. Zijn optreden bracht hoop en vertrouwen in een turbulente tijd.
Deze vertaling van 'An American Conscience' vertelt over Niebuhrs leven en bezieling. en wat we daaruit kunnen leren voor onze huidige woelige samenleving. Bijvoorbeeld bij het tegengaan van polarisatie en het groeiende wantrouwen tussen burgers en overheid of om de lastige aanpak van het klimaatvraagstuk beter te begrijpen.
Niebuhrs opvattingen bieden inzicht in wat essentieel is voor de christendemocratie. Hoe maak je christelijk geïnspireerd idealisme dienstbaar aan politiek realisme?
‘Een must-read in deze tijd van internationale conflicten, radicalisering en polarisatie.’
— Beatrice de Graaf


ISBN
9789083214382
Pagina's
224
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Parthenon