Boekhandel Douwes Den Haag

Dit is de canon

Dekoloniseer jouw boekenkast met deze 50 boeken

Kadija Sesay & Deirdre Osborne & Joan Anim-Addo

Dit is de canon

Dit is de canon

Dekoloniseer jouw boekenkast met deze 50 boeken

Dit is de canon

 

De kracht van fictie is dat ze lezers de mogelijkheid biedt om nieuwe werelden te ontdekken en kennis te maken met andere geloven of meningen. Dit is de canon biedt een veelzijdig perspectief op ons verleden, heden en toekomst, en is een boek dat het verdient om gelezen te worden door alle boekenliefhebbers – of ze nou bij een boekenclub zitten, alleen lezen, zichzelf willen onderwijzen of leraar zijn.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Dit is de canon

De kracht van fictie is dat ze lezers de mogelijkheid biedt om nieuwe werelden te ontdekken en kennis te maken met andere geloven of meningen. Dit is de canon biedt een veelzijdig perspectief op ons verleden, heden en toekomst, en is een
boek dat het verdient om gelezen te worden door alle boekenliefhebbers – of ze nou bij een boekenclub zitten, alleen lezen, zichzelf willen onderwijzen of leraar zijn.

Dit is de canon breekt met de veelal door witte mensen gedomineerde ‘verplichte leeslijst’ die de geaccepteerde norm is geworden en benadrukt krachtige stemmen en culturele perspectieven die hun plek op onze boekenplank opeisen.

Van literaire reuzen als Toni Morrison en Chinua Achebe tot minder bekende maar even belangrijke auteurs als de Caribische schrijver Earl Lovelace of de Aboriginal-schrijver Alexis Wright; van Eileen Chang, Chimamanda Ngozi Adichie
en Buchi Emecheta tot G.V. Desani, de romans die in Dit is de canon worden aanbevolen zijn zowel meeslepend als lyrisch, innoverend en inspirerend.


ISBN
9789083255156
Pagina's
352
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Orlando

Vertaalde literaire roman, novelle