Boekhandel Douwes Den Haag

Boze burgers en boeren

Autopsie van een tijdperk

Ewald Engelen

Boze burgers en boeren

Boze burgers en boeren

Autopsie van een tijdperk

Boze burgers en boeren

 

De randstedelijke elite, journalisten en politici: ze halen hun neus op voor de groeiende groep boze burgers en boeren in Nederland en de maatschappelijke en politieke tegenbeweging die uit hun woede is ontstaan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Boze burgers en boeren

De randstedelijke elite, journalisten en politici: ze halen hun neus op voor de groeiende groep boze burgers en boeren in Nederland en de maatschappelijke en politieke tegenbeweging die uit hun woede is ontstaan.

Ewald Engelen legt de directe en indirecte oorzaken bloot van de groeiende afkeer bij burgers van politiek, pers en experts. Sommige van die oorzaken zijn pril en acuut, andere zijn oud en geleidelijk. Engelen laat zien hoe bewuste politieke keuzes voor boze burgers en boeren hebben gezorgd, en sluit af met zes voorstellen om de dreigende patstelling te doorbreken.

Boze burgers en boeren is een autopsie van een tijdperk.


----

Schrijver en geograaf Ewald Engelen (1963) is een van de scherpzinnigste denkers in Nederland in het maatschappelijk debat over economische en sociale ongelijkheid.
Hij is hoogleraar financiƫle geografie aan de Universiteit van Amsterdam en schrijft essays voor De Groene Amsterdammer.

Na 34 jaar in de Amsterdamse Pijp te hebben gewoond, leeft hij sinds 2020 in Oost-Nederland. En wat hij vanaf die plek zag, heeft hem net zo boos gemaakt als de boze burgers waaraan dit boek is opgedragen.


ISBN
9789083300511
Pagina's
160
Verschenen
NUR
906
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bot Uitgevers