Boekhandel Douwes Den Haag

Alive and clicking

Er is hoop voor de democratie

Rudy Van Belkom

Alive and clicking

Alive and clicking

Er is hoop voor de democratie

Alive and clicking

 

Herziene editie uit 2023. ‘De democratie verkeert in crisis’, wordt vaak gezegd. Experts vrezen zelfs dat de democratie het digitale tijdperk niet zal overleven. Nepnieuws maakt de democratie kapot en jongeren staan onverschillig tegenover de poltiek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Alive and clicking

Herziene editie uit 2023.

‘De democratie verkeert in crisis’, wordt vaak gezegd. Experts vrezen zelfs dat de democratie het digitale tijdperk niet zal overleven. Nepnieuws maakt de democratie kapot en jongeren staan onverschillig tegenover de poltiek.

Maar wat als de democratie veel levendiger is dan we denken?

Zonder dat we het doorhebben vindt er wereldwijd een democratische revolutie plaats. Niet in de stembureaus, maar op straat én online. In Alive and clicking combineert Rudy van Belkom inzichten uit wetenschappelijk onderzoek met inspirerende verhalen en voorbeelden wereldwijd die de deur openen voor een hoopvolle toekomst.


Rudy van Belkom (1984) doet namens Stichting Toekomstbeeld der Techniek onderzoek naar de mogelijke invloed van technologie op de toekomst van de democratie. Eerder ontwikkelde hij de Technologie Kieswijzer, een speciale stemhulp over tech-gerelateerde onderwerpen. Maar liefst 30.000 mensen maakten gebruik van deze kieswijzer.


ISBN
9789083300566
Pagina's
368
Verschenen
NUR
754
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bot Uitgevers