Boekhandel Douwes Den Haag

Meisje ontmoet jongen

De mythe van Iphis

Ali Smith

Meisje ontmoet jongen

Meisje ontmoet jongen

De mythe van Iphis

Meisje ontmoet jongen

 

Een meisje ontmoet een jongen. Het is het oudste verhaal van de wereld. Maar wat gebeurt er als een oud verhaal onder compleet nieuwe omstandigheden verteld wordt? Anthea wordt verliefd op haar schoolvriendin Robin, tot ontsteltenis van haar zus Imogen, die het moeilijk te accepteren vindt dat haar zus lesbisch is.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Meisje ontmoet jongen

Een meisje ontmoet een jongen. Het is het oudste verhaal van de wereld. Maar wat gebeurt er als een oud verhaal onder compleet nieuwe omstandigheden verteld wordt?

Anthea wordt verliefd op haar schoolvriendin Robin, tot ontsteltenis van haar zus Imogen, die het moeilijk te accepteren vindt dat haar zus lesbisch is. Imogen heeft zo haar eigen problemen op haar werk bij een bedrijf dat flessen gebotteld water verkoopt, en ze loopt tegen het seksisme van haar collega’s aan. Wanneer ze in een positie wordt gebracht die haar doet twijfelen aan haar eigen normen en waarden krijgt ze meer begrip voor de genderrollen...

Ali Smiths hervertelling van een van de metamorfosen van Ovidius is een verhaal over meisjes en jongens, meisjes en meisjes, liefde en transformatie en de absurditeit van de consumptiemaatschappij. Meisje ontmoet jongen is sprankelend en intelligent, humoristisch en verfrissend, poëtisch en politiek: een mythe over metamorfosen, zich afspelend in moderne tijden.


ISBN
9789083335803
Pagina's
160
Verschenen
NUR
302
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Orlando

Vertaalde literaire roman, novelle