Boekhandel Douwes Den Haag

Algoritmen

De kracht van een reeks simpele stappen

Chris Bleakley

Algoritmen

Algoritmen

De kracht van een reeks simpele stappen

Algoritmen

 

Algoritmen regeren steeds meer ons leven. Ze bepalen online welk nieuws we zien en beïnvloeden welke producten we kopen. Ze doen suggesties voor potentiële datingpartners. Ze creëren en vernietigen hele bedrijfstakken en beïnvloeden verkiezingen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 47,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Algoritmen

Algoritmen regeren steeds meer ons leven. Ze bepalen online welk nieuws we zien en beïnvloeden welke producten we kopen. Ze doen suggesties voor potentiële datingpartners. Ze creëren en vernietigen hele bedrijfstakken en beïnvloeden verkiezingen. Hoewel algoritmen overal om ons heen worden gebruikt, weten maar weinigen hoe ze precies werken, of wie ze heeft gemaakt.


In Algoritmen beschrijft informaticus Chris Bleakley op een heldere manier hoe een reeks simpele stappen complexe problemen kan oplossen. Hij duikt in de werking en het ontstaan van een groot scala aan algoritmen: van eenvoudige sorteeralgoritmen tot algoritmen voor weersvoorspellingen, routeplanningen, cryptovaluta, zoekmachines en kunstmatige intelligentie.


Dit rijk geïllustreerde boek vertelt over de eerste algoritmen van de oude Grieken en de opkomst van de computer. Het beschrijft hoe de Britse wiskundige Alan Turing in de Tweede Wereldoorlog met zijn algoritme de Enigmacode van de nazi’s kraakte, en hoe de Nederlandse informaticus Edsger Dijkstra een algoritme ontwikkelde dat aan de basis staat van routeplanners.


ISBN
9789085717614
Pagina's
240
Verschenen
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
New Scientist