Boekhandel Douwes Den Haag

Waalhaven, bevlogen verhalen

bevlogen verhalen

Karel Mallan & Frits Gredessen

Waalhaven, bevlogen verhalen

Waalhaven, bevlogen verhalen

bevlogen verhalen

Waalhaven, bevlogen verhalen

 

"Waalhaven: bevlogen verhalen" bevat de verhalen van de mensen die de aanval van de Duitsers op vliegpark Waalhaven in Rotterdam op 10 mei 1940 hebben meegemaakt, als vlieger, luchtschutter of grondpersoneel bij de 3e JaVA of als burger.


Niet leverbaar

€ 28,95

Niet leverbaar


Beschrijving Waalhaven, bevlogen verhalen

"Waalhaven: bevlogen verhalen" bevat de verhalen van de mensen die de aanval van de Duitsers op vliegpark Waalhaven in Rotterdam op 10 mei 1940 hebben meegemaakt, als vlieger, luchtschutter of grondpersoneel bij de 3e JaVA of als burger. Dankzij Frits Gerdessen en Karel Mallan kunnen we nu meer dan 70 jaar later de verhalen over Waalhaven en de meidagen van 1940 lezen. In dit boek zijn de verhalen op een rijtje gezet. Verhalen die verder gaan dan beschrijvingen van wat er is gebeurd, ook zijn persoonlijke ontboezemingen opgetekend. De verhalen zijn stuk voor stuk persoonlijk. Ze bevatten niet de absolute waarheid. Bij betrokkenen blijkt soms een andere indruk over dezelfde gebeurtenissen te zijn blijven hangen. Ook blijkt dat veel niet meer bekend is: vergeten of er werd toen niet op gelet.

Stuk voor stuk zijn de persoonlijke verhalen uniek. Ze zijn niet eerder gepubliceerd. De verhalen gaan niet alleen over de meidagen van 1940. Ze gaan terug naar de opleiding van vliegers en telegrafisten/luchtschutters in de jaren dertig van de 20e eeuw, de vorming van de jachtafdelingen en de mobilisatieperiode 1939-1940.


ISBN
9789086161348
Pagina's
288
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Violaero

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren