Boekhandel Douwes Den Haag

Beethoven

Beethoven

Richard Wagner

Beethoven

Beethoven

Beethoven

Beethoven

 

Vijf teksten van Richard Wagner over de door hem zo bewonderde componist Beethoven. Deze teksten bieden verschillende invalshoeken op het werk van Beethoven en zijn een sleutel tot Wagners eigen opvattingen over muziek.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 19,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Beethoven

Vijf teksten van Richard Wagner over de door hem zo bewonderde componist Beethoven.
Deze teksten bieden verschillende invalshoeken op het werk van Beethoven en zijn een sleutel tot Wagners eigen opvattingen over muziek. Het in 1870 voor de honderdste geboortedag van de componist geschreven opstel Beethoven is niet alleen een lofrede op de meester, maar ook een filosofisch onderzoek naar het wezen en de werking van muziek. Daarnaast schrijft Wagner verschillende stukken over de betekenis en uitvoering van Beethovens Negende Symfonie, die Wagner opvat als voorbode van zijn eigen Gesamtkunstwerk.
Dit boek maakt inzichtelijk hoe de groten uit de muziekgeschiedenis voortleven en steeds weer een bron van inspiratie zijn.

Uit het Duits vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Philip Westbroek.
Philip Westbroek is Wagnerkenner en bezorgde voor IJzer de vertaling van Richard Wagners Prozageschriften in 9 delen.
Van Westbroeks hand zal in 2021 het boek "De werkplaats van de meester (Richard Wagners idee├źn over muziekdrama's)" verschijnen.


ISBN
9789086841998
Pagina's
200
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
IJzer

Muziek