Boekhandel Douwes Den Haag

Een lust voor het oog

25 Haagse kerken

Dick Valentijn & Botine Koopmans

Een lust voor het oog

Een lust voor het oog

25 Haagse kerken

Een lust voor het oog

 

Als geen ander bouwwerk bepalen kerken het beeld van een stad of een dorp. In Den Haag is dat niet anders. Zeker de grote kerken met hun hoge torens vormen belangrijke bakens en oriëntatiepunten in de wijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,95

Ophalen: Nu 6 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Een lust voor het oog

Als geen ander bouwwerk bepalen kerken het beeld van een stad of een dorp. In Den Haag is dat niet anders. Zeker de grote kerken met hun hoge torens vormen belangrijke bakens en oriëntatiepunten in de wijk. Minder zichtbaar maar net zo belangrijk is de binnenkant. Kosten noch moeite werden gespaard om de interieurs zo mooi mogelijk in te richten en zij vormen vaak een hoogtepunt in het oeuvre van een architect of kunstenaar.
Dat maken de 25 kerken in dit boek meer dan duidelijk. Auteur Botine Koopmans beschrijft op aansprekende wijze hun geschiedenis in chronologische volgorde. Leidend voor de keuze van de kerken was de gaafheid van het interieur. De lezer maakt zo kennis met een wereld vol onvermoede pracht en praal, vol verborgen juweeltjes, of ontdekt de koele eenvoud van stenen vloeren en houten banken. De sfeervolle beelden van fotograaf Dick Valentijn laten prachtig zien hoe zeer de katholieke, protestantse, joodse en islamitische interieurs van elkaar verschillen en hoe de architecten en kunstenaars de ideeën en religieuze gevoelens steeds weer op een andere wijze hebben vertaald.


ISBN
9789087049089
Pagina's
372
Verschenen
NUR
648
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Verloren

Bouwkunst, architectuur