Boekhandel Douwes Den Haag

De verhoogde Christus

Samuël Rutherford

De verhoogde Christus

De verhoogde Christus

De verhoogde Christus

 

Net na de intocht in Jeruzalem voorzegt Christus dat Zijn dood aanstaande is. Deze indringende woorden staan opgetekend in Johannes 12:27: 'Nu is Mijn ziel ontroerd.' Zijn bede, of de Vader Zijn Naam wil verheerlijken, wordt direct gevolgd door een stem uit de hemel.


Nog te verschijnen

€ 39,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De verhoogde Christus

Net na de intocht in Jeruzalem voorzegt Christus dat Zijn dood aanstaande is. Deze indringende woorden staan opgetekend in Johannes 12:27: 'Nu is Mijn ziel ontroerd.' Zijn bede, of de Vader Zijn Naam wil verheerlijken, wordt direct gevolgd door een stem uit de hemel. De schare verstaat er niets van. En ook ziet zij op dat moment niet in wat het betekent dat Christus van de aarde verhoogd zal worden.
De bekende Schotse predikant Samuel Rutherford behandelt het Bijbelgedeelte Johannes 12:27-33 uitvoerig in een aantal preken in 'De verhoogde Christus'. Het gaat daarin over de thematiek van de onderwerping van de gelovige onder de afwezigheid van Christus. Op de hem kenmerkende wijze legt Rutherford daarin onder meer uit wat de protestantse leer over dit thema zegt. Ook weerlegt hij de opvattingen van de de antinomianen en arminianen.
Het werk is in het Nederlands vertaald door Ruth Pieterman en voorzien van een inleiding van ds. J.A. Kloosterman.
Vanwege de omvang wordt dit werk in twee delen uitgegeven. De verschijning van deel B staat D.V. gepland in het najaar van 2023.


ISBN
9789087187804
Pagina's
536
Verschijnt
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Erdee Media Groep – Uitgeverij de Banier

Geloofsopvoeding