Boekhandel Douwes Den Haag

Legaliteit en legitimiteit

de grondslagen van het recht

Afshin Ellian & Paul Cliteur

Legaliteit en legitimiteit

Legaliteit en legitimiteit

de grondslagen van het recht

Legaliteit en legitimiteit

 

Dit boek is een inleiding in het denken over recht en staat met een zwaar accent op de vraag hoe de staat om moet gaan met religie. Paul Cliteur en Afshin Ellian zijn hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de universiteit van Leiden.'Cliteur en Ellian herinneren de lezer aan de kernwaarden van onze samenleving.


Leverbaar

€ 32,90

Levertijd: 6 tot 10 werkdagen


Beschrijving Legaliteit en legitimiteit

Dit boek is een inleiding in het denken over recht en staat met een zwaar accent op de vraag hoe de staat om moet gaan met religie.

Paul Cliteur en Afshin Ellian zijn hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap aan de universiteit van Leiden.

'Cliteur en Ellian herinneren de lezer aan de kernwaarden van onze samenleving. Elke bladzijde leest als een aansporing hier verdraaid zuinig op te zijn' - Sebastien Valkenberg, schrijver van Op denkles (2015)

'Een waardevolle bijdrage aan actuele én klassieke discussies over het recht; de kwesties worden toegankelijk gepresenteerd zonder afbreuk te doen aan de complexiteit van de materie' - Jasper Doomen, schrijver van Freedom and Equality in a Liberal Democratic State (2014)

'Wat een voorrecht voor studenten om dit schitterende boek te mogen bestuderen! Een uitmuntend overzicht van de Grote Vragen die horen bij de zoektocht naar het goede leven en de goede samenleving' - Thierry Baudet, schrijver van Der Angriff auf den Nationalstaat (2015)

'Een kraakhelder betoog over de filosofische grondslagen van het recht, dat durft stelling in nemen. De nuchtere kritiek op het modieuze cultuurrelativisme door Paul Cliteur en Afshin Ellian is een verademing' - Maarten Boudry, schrijver van Illusies voor gevorderden: of waarom waarheid altijd beter is (2015)

'Een helder én noodzakelijk pleidooi voor de universaliteit van mensenrechten' - Willy Laes, schrijver van Mensenrechten in de Verenigde Naties: een verhaal over manipulatie, censuur en hypocrisie (2011)

'Een onmisbare en zeer welkome systematische inleiding in de wijzen waarop religie, rede en recht vorm hebben gegeven aan zowel de klassieke als moderne samenlevingen' - David Suurland, schrijver van Secular totalitarian and islamist legal-political philosophy (2012)

'Leest als een trein, lokt reacties uit, zet aan tot nadenken over universele waarheidsbeginselen en roept op tot voortdurende dialoog tussen geloof, recht en politiek, geweldig! Het gevaar is alleen dat studenten nu verwachten dat de hele rechtenstudie zo boeiend is!' - Margriet Krijtenburg, schrijver van Schuman's Europe: his Frame of Reference (2012).

'Dit boek is een must voor de ontwikkeling van het oordeelsvermogen van eerstejaars rechtenstudenten. Sterker nog, het zou goed zijn als het werd voorgeschreven aan álle burgers' - Machteld Zee, schrijver van Choosing Sharia? Multiculturalism, Islamic Fundamentalism and British Sharia Councils (2015).
ISBN
9789087282424
Pagina's
266
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Leiden University Press

Recht