Boekhandel Douwes Den Haag

Vincent Kompany

van ket tot kapitein

Frank Van de Winkel

Vincent Kompany

Vincent Kompany

van ket tot kapitein

Vincent Kompany

 

Deze biografie is een vat vol anekdotes maar is tegelijk veel meer. De auteur schetst hoe Kompany zich ontwikkelde als voetballer en als mens.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Vincent Kompany

Vincent Kompany. Van ket tot kapitein is een vat vol anekdotes maar is tegelijk veel meer. Deze biografie over de eerste twintig jaar van de kapitein van Manchester City en de Rode Duivels schetst hoe Kompany zich ontwikkelde als voetballer en als mens.

De lezer gaat met vader Pierre onder meer mee naar Congo op zoek naar de turbulente roots van de Kompany's en volgt Vincent op de voet als hij in Congo ambassadeur van de SOS Kinderdorpen wordt. Het boek vertelt over zijn eerste stappen als jeugdspeler in Neerpede, zijn doorbraak bij Anderlecht en de nationale ploeg, zijn diepgaand sociaal engagement, maar beschrijft vooral ook minder bekende feiten en kantjes van de stervoetballer.

De auteur sprak uren en uren met Vincents juffen, leraren, jeugdcoaches, vrienden, voetbalcollega's en familieleden. Het levert een uniek en diepgravend portret op.

Frank Van de Winkel (1967) is zelfstandig sportjournalist en schrijver. Hij publiceerde onder meer de boeken Kim Clijsters. Een portret (2012) en Zero Dope. De eeuwige dopingstrijd in het topwielrennen (2011) en hij reisde voor Het Nieuwsblad de (sport)wereld rond.

https://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/vincent-kompany


ISBN
9789089243041
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Houtekiet

Sport en spel
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren