Boekhandel Douwes Den Haag

Elementaire Deeltjes

Informatie

Luciano Floridi

Informatie

Elementaire Deeltjes

Informatie

Elementaire Deeltjes: Informatie

 

Informatie speelt een rol in bijna alle onderdelen van de samenleving: van thermodynamica tot DNA, van het gebruik van onze mobiele telefoon tot internet. In dit Elementaire Deeltje geeft filosoof Luciano Florido, een autoriteit op hetgebied van informatiefilosofie en ethiek, op verhelderende manier uitleg over dit voor ons zo essentiële begrip.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 9,99

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving Elementaire Deeltjes: Informatie

Informatie speelt een rol in bijna alle onderdelen van de samenleving: van thermodynamica tot DNA, van het gebruik van onze mobiele telefoon tot internet. In dit Elementaire Deeltje geeft filosoof Luciano Florido, een autoriteit op het
gebied van informatiefilosofie en ethiek, op verhelderende manier uitleg over dit voor ons zo essentiële begrip. En hij legt uit dat we niet alleen het risico op 'fear of missing out' lopen, maar ook op een overdosis aan informatie die we niet meer kunnen verwerken, de 'infoglut'.

Florido bespreekt thema's als toegankelijkheid en privacy, eigendom, auteursrecht en open source. Dit boek verduidelijkt het begrip informatie en laat zien hoe informatie ons kan helpen beter vat te krijgen op de wereld om ons heen.

-Luciano Floridi is hoogleraar filosofie en onderzoeker aan de Universiteit van hertfordshire; daarnaast is hij verbonden als onderzoeker aan het St. Cross College van de Universiteit van Oxford.


De pers over de Elementaire Deeltjes:

"Prettig aan de opzet is dat de experts echte experts zijn, waardoor de introductie niet infantiel blijft, en ook recente recente wetenschappelijke inzichten bevat." - Trouw

"Beter dan Google en Wikipedia samen." - Nederlands Dagblad


ISBN
9789089646927
Pagina's
144
Verschenen
Serie
Elementaire Deeltjes
NUR
980
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Singel Uitgeverijen

Informatica
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren