Boekhandel Douwes Den Haag

Eerste hulp bij katholieke begrippen

Eric van den Berg & Frank G. Bosman & Peter van Zoest

Eerste hulp bij katholieke begrippen

Eerste hulp bij katholieke begrippen

Eerste hulp bij katholieke begrippen

 

Eric van den Berg, Frank G. Bosman & Peter van Zoest Eerste hulp bij katholieke begrippen Katholieken hebben een bijzondere gave. Ze zijn als geen ander in staat om de schoonheid, pracht en praal van hun eigen spirituele traditie te verbergen onder een voor buitenstaanders haast ondoordringbare laag kerkelijk jargon.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 16,90

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Eerste hulp bij katholieke begrippen

Eric van den Berg, Frank G. Bosman & Peter van Zoest
Eerste hulp bij katholieke begrippen

Katholieken hebben een bijzondere gave. Ze zijn als geen ander in staat om de schoonheid, pracht en praal van hun eigen spirituele traditie te verbergen onder een voor buitenstaanders haast ondoordringbare laag kerkelijk jargon. In dit boek laten Eric van den Berg, Frank Bosman en Peter van Zoest de lezer kennis maken met talrijke begrippen uit de rijke rooms-katholieke traditie. Honderden termen uit de traditie van de katholieke kerk worden in begrijpelijk Nederlands uitgelegd.
Onmisbaar voor wie wil ontdekken welke bijzondere wereld schuil gaat achter woorden als 'absoute', 'katafalk' en 'transsubstantiatie'.

Eric van den Berg is communicatiestrateeg bij ISI Media en vaste radiocolumnist bij KRO-NCRV. Hij schreef eerder onder meer de Gids voor online communicatie in de kerk (2017).
Frank G. Bosman is een bekend rooms-katholiek cultuurtheoloog, werkzaam aan het Tilburg Cobbenhagen Center van de Universiteit van Tilburg. Hij verschijnt geregeld op radio en televisie om commentaar te geven op alles wat met religie en samenleving te maken heeft.
Peter van Zoest is theoloog en religiejournalist. Hij was 12,5 jaar eindredacteur en voorlichter van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland. Daarna startte hij een communicatiebureau voor religieuze instellingen.


ISBN
9789089723055
Pagina's
192
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Vrije Uitgevers, De

Geloofsopvoeding
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren