Boekhandel Douwes Den Haag

Christus, hart van de schepping

Rowan Williams

Christus, hart van de schepping

Christus, hart van de schepping

Christus, hart van de schepping

 

ROWAN WILLIAMS Christus, hart van de schepping In dit breed uitgewerkte boek beargumenteert Rowan Williams dat Jezus zoals wij hem leren kennen, de sleutel is tot het christelijk geloof in de schepper en de schepping.


Nog te verschijnen

€ 24,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Christus, hart van de schepping

ROWAN WILLIAMS
Christus, hart van de schepping

In dit breed uitgewerkte boek beargumenteert Rowan Williams dat Jezus zoals wij hem leren kennen, de sleutel is tot het christelijk geloof in de schepper en de schepping. Door een gedetailleerde beschouwing van teksten uit verschillende tijden wordt duidelijk hoe christenen via Christus de mogelijkheid van een diep verbonden benadering tot de schepping ontdekt hebben en daaruit een aantal radicale visies op ethiek en politiek afgeleid hebben.
Dit boek is gebaseerd op inzichten uit het oosters Christendom, van theologen uit de westerse middeleeuwen en de reformatie, van Calvijn tot Bonnhoeffer en op de theologische visies van filosofen als Kierkegaard en Wittgenstein. Rowan Williams gaat in Christus, hart van de schepping veel fundamentele kwesties van het christelijk geloof langs en schrijft ondanks de complexiteit van het onderwerp met een doorschijnende helderheid.

Rowan Williams (1950) is een vooraanstaand theoloog, schrijver en dichter. Hij was onder meer van 1999 tot 2012 Aartsbisschop van Canterbury en Primaat van de Anglicaanse kerk. Hij is nu master aan het Magdalene College te Cambridge.
Bij Berne Media zijn verschillende boeken van hem in het Nederlands verschenen: Wat is heilig? (2019) God met ons (2018) God ontmoeten in Marcus (2017) en God ontmoeten in Paulus (2017).


ISBN
9789089723413
Pagina's
320
Verschijnt
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij

Geloofsopvoeding
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren