Boekhandel Douwes Den Haag

Monsieur Louis - Op pad met een wijnkoper

op pad met een wijnkoper

Louis Kat & Klaas van der Veen

Monsieur Louis - Op pad met een wijnkoper

Monsieur Louis - Op pad met een wijnkoper

op pad met een wijnkoper

Monsieur Louis - Op pad met een wijnkoper

 

Wijnkoper Louis Kat reed heel Frankrijk en Spanje door op zoek naar de mooiste wijnen voor het assortiment van Okhuysen. Leerzame reizen, waarbij vriendschappen werden gesloten, ontdekkingen werden gedaan, successen en teleurstellingen elkaar afwisselden en de mooiste herinneringen tot stand kwamen.Tijdelijk niet leverbaar

€ 19,95

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving Monsieur Louis - Op pad met een wijnkoper

Uit het aanbod van duizenden wijnen uit honderden gebieden staat juist die ene lekkere fles voor u op de plank. Hoe kan dat? Kennelijk is hier iemand die alle wijn en u de beste brengt. Dat is een talent. Louis Kat heeft het. Zodra hij in een tijdschrift over een bepaalde wijn heeft gelezen, of via-via van een wijn heeft gehoord, gaat hij op pad. De beste wijn zal hij vinden, al is het aan het einde van een karrenspoor in de loeihete Languedoc.

----------------------------------------------------------------------

Met Monsieur Louis meereizend zult u vele wijnmakers ontmoeten. Unieke figuren. Deze ontmoetingen zijn hartelijk en diepgaand, maar ook wel eens kort en stug. En een inkoopreis is geen vakantie: met de auto langs alle akkers en kelders. Proeven, proeven en nog eens proeven. Verrukt zijn over een hemelse wijn, of niet zo onder de indruk. Snel een order plaatsen, of nog jaren geduld moeten hebben omdat het juiste oogstjaar net uitverkocht is. Het is werk, maar wel het mooiste vak dat er is.

Over de auteur
Monsieur Louis - Aloysius Kat zoals hij voluit heet in zijn veel gebruikte paspoort - is een grote meneer in de wijn. Al zal hij de eerste zijn om dat direct te relativeren.
Samen met zijn voormalig associé Wim Beelen en mensen als Hubrecht Duijker, Wina Born en Eric Sauter heeft hij Nederland wijn leren drinken. Of misschien moet ik zeggen 'heeft hij Nederland enthousiast gemaakt voor wijn'. Want als er één woord is dat Louis kenschetst dan is het wel enthousiasme: naast een enorme kennis van wijn, en een onfeilbare smaak, beschikt Louis namelijk over de kwaliteit om andere mensen te inspireren. Dat maakt hem tot een begenadigd wijnkoper. En daarom is Wijnkoperij Okhuysen uitgegroeid tot een begrip. Daarnaast is hij ook nog eens ontzettend aardig.

Louis is kortom een man om jaloers op te zijn: een heuse Meneer met een grenzeloze liefde voor zijn vak.

Oneindig is de lijst van wijnen die hij naar Nederland heeft weten te halen: Chave, Guffens, Mas de Daumas Gassac, Joguet, Pibarnon, Clape.
Al die mythische wijnen en wijnmakers, zijn opleiding in Bordeaux, zijn omzwervingen op het Franse platteland, hij kan er een boek over schrijven. En dat heeft hij nu op veler verzoek gedaan.
De titel komt van mij. Hij vond het niks: 'Monsieur, dat kan ik toch niet over mezelf zeggen?'
Nee Louis, dat klopt, dat kun jij niet, maar ik wel: ik heb namelijk de eer gehad om met je te mogen werken. En dus gaan we heerlijk een heel boek lang op stap met Monsieur Louis.

Aad Kuijper

-----------------------------------------------------------------------

Over de uitgever
Wijnkoperij Okhuysen, opgericht in 1867, bestaat 150 jaar. Al vanaf het begin wordt het bedrijf in haar bestaan gedreven door een grote liefde voor wijn en de daaruit voortvloeiende behoefte om mensen te inspireren om de wijnwereld verder te exploreren en de meest prachtige wijnen te ontdekken.
Okhuysen verbindt via haar wijnen de wijnmaker en wijnliefhebber met elkaar. Alle wijnen worden dan ook direct bij de wijnboer gekocht. Door een schat aan ervaring, kennis van de wijngebieden en een groot netwerk lukt het Okhuysen om de beste producenten te vinden in ieder wijngebied. Het leveren van de lekkerste wijnen, tegen eerlijke prijzen, gekoppeld aan een verregaande service, is daarbij haar hoogste doel.
Particuliere wijnliefhebbers en restaurants in heel Nederland weten Okhuysen hierdoor al vele decennia te vinden.


ISBN
9789090305882
Pagina's
240
Verschenen
NUR
447
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Okhuysen