Boekhandel Douwes Den Haag

Het metaverse

en de revolutie die het gaat veroorzaken

Matthew Ball

Het metaverse

Het metaverse

en de revolutie die het gaat veroorzaken

Het metaverse

 

Een heldere en diepgaande analyse van het metaverse, de technologieën die het mogelijk maken en de impact die het gaat hebben op ons dagelijks leven en de economie.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 28,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het metaverse

‘Dit boek helpt feiten van fictie te onderscheiden, hype van realiteit, en zou het fundament moeten zijn voor iedereen die de mogelijkheden van het metaverse wil begrijpen.’ – Reed Hastings, mede-oprichter en mede-ceo van NetflixDe term ‘metaverse’ is ineens overal: van de voorpagina’s van landelijke kranten tot de plannen van de machtigste bedrijven van dit moment. Maar wat is het metaverse precies? Matthew Ball beschrijft het metaverse als een onderling verbonden netwerk van virtuele 3D-werelden dat uiteindelijk zal dienen als toegangspoort tot de meeste online-ervaringen.

Deze ideeën waren tientallen jaren slechts onderdeel van science fiction en videogames, maar nu lijken ze een revolutie te veroorzaken in elke industrie: van de financiële wereld en gezondheidszorg, tot onderwijs, consumentenproducten, stadsplanning en dating.Ball neemt ons mee op een uitgebreide rondleiding door ‘het volgende internet’ en laat zien dat er al veel proto-metaverses zijn, zoals Fortnite, Minecraft en Roblox. Toch bieden deze platforms slechts een glimp van wat komen gaat. Ball geeft een uitgebreide definitie van het metaverse en de technologie die nodig is om het te realiseren. Hij benoemt de uitdagingen die de governance van de metaverse met zich gaat meebrengen,
onderzoekt de rol van Web3, blockchains en nft’s en voorspelt de metaverse-winnaars en -verliezers.

Ball gaat uitgebreid in op de bijna onbeperkte toepassingen van het metaverse. Het internet zal niet langer op afstand zijn; in plaats daarvan zal het ons omringen en onderdeel worden van ons werk, onze vrije tijd en de samenleving als geheel. Ball biedt, met autoriteit, helderheid over een vaak verkeerd begrepen concept. Hij voorziet biljoenen dollars aan waarde en een radicale hervorming van de samenleving.


ISBN
9789400515697
Pagina's
448
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lev.

Management algemeen