Boekhandel Douwes Den Haag

Kinderen van de Renaissance

Kunst en opvoeding aan het Habsburgse hof (1470-1530)

Mareel

Kinderen van de Renaissance

Kinderen van de Renaissance

Kunst en opvoeding aan het Habsburgse hof (1470-1530)

Kinderen van de Renaissance

 

Kinderen van de Renaissance zet het kinderportret in de vijftiende en zestiende eeuw in de kijker en vertelt meer over de historische, pedagogische en artistieke achtergrond van enkele bijzondere kunstwerken.Tijdelijk niet leverbaar

€ 29,99

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving Kinderen van de Renaissance

Kinderen van de Renaissance zet het kinderportret in de vijftiende en zestiende eeuw in de kijker en vertelt meer over de historische, pedagogische en artistieke achtergrond van enkele bijzondere kunstwerken. Het is het eerste naslagwerk over kunst en opvoeding aan een van de belangrijkste vorstenhuizen uit de Europese geschiedenis: de Habsburgers.

Voor de Habsburgers was Mechelen een centrum van educatie, waar heel wat prinsen en prinsessen een deel van hun jeugd doorbrachten, onder wie Margareta van Oostenrijk en Karel V. Ook andere machtige families van over heel Europa stuurden hun kinderen naar Mechelen - de beroemdste is wellicht Anne Boleyn, de latere koningin van Engeland. Kinderen van de Renaissance vertelt het verhaal van die kinderen, maar gaat ook dieper in op het genre van het kinderportret en de opvoeding en de materiƫle cultuur van het kind in de renaissance.


ISBN
9789401465403
Pagina's
193
Verschenen
NUR
644
Druk
2
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo