Boekhandel Douwes Den Haag

De geschiedenis van België in 100 oude kaarten

Michèle Galand & Philippe De Maeyer & Bram Vannieuwenhuyze & Guy Vanthemsche

De geschiedenis van België in 100 oude kaarten

De geschiedenis van België in 100 oude kaarten

De geschiedenis van België in 100 oude kaarten

 

Oude kaarten zijn de beste visuele manier om geschiedkundige situaties en veranderingen te illustreren. Van de geografie van de Romeinse heirbanen op de zogenaamde Peutingerkaart, die in het begin van de 17de eeuw meermaals herdrukt werd in de drukkerij van Christoffel Plantijn, tot de kaart van Cock over de eenmaking van de Nederlanden in 1549.In herdruk

€ 79,99

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving De geschiedenis van België in 100 oude kaarten

Oude kaarten zijn de beste visuele manier om geschiedkundige situaties en veranderingen te illustreren.

Van de geografie van de Romeinse heirbanen op de zogenaamde Peutingerkaart, die in het begin van de 17de eeuw meermaals herdrukt werd in de drukkerij van Christoffel Plantijn, tot de kaart van Cock over de eenmaking van de Nederlanden in 1549. Van de naïeve kaarten uit het twaalfde-eeuwse Liber Floridus tot de oudste gastronomische kaart van België, gepubliceerd in 1899 in het Franse tijdschrift l'Art Culinaire, of een Duitse 'sabotagekaart' uit 1943 over de acties van het verzet in België.

Telkens wordt de historische context geschetst en vervolgens geduid hoe je die aan de hand van de kaart kunt 'lezen'. Naast de hoofdkaarten op een dubbele pagina worden de teksten verrijkt met honderden extra illustraties.


ISBN
9789401476126
Pagina's
407
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Geschiedenis