Boekhandel Douwes Den Haag

De kracht van muziek

bij de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme

Aaltje van Zweden - van Buuren & Mathieu Pater

De kracht van muziek

De kracht van muziek

bij de begeleiding van kinderen en jongeren met autisme

De kracht van muziek

 

Van muziek weten we dat het de emotionele en cognitieve ontwikkeling stimuleert. Muziek kent een eigen taal en het is juist dié taal die kinderen en jongeren met autisme aanspreekt. Muziek kan emotioneren en verbinden en is daarmee een uitstekend hulpmiddel om contact te maken met deze kinderen en jongeren.


Nog te verschijnen

€ 22,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De kracht van muziek

Van muziek weten we dat het de emotionele en cognitieve ontwikkeling stimuleert. Muziek kent een eigen taal en het is juist dié taal die kinderen en jongeren met autisme aanspreekt.
Muziek kan emotioneren en verbinden en is daarmee een uitstekend hulpmiddel om contact te maken met deze kinderen en jongeren. In dit boek worden kennis en de nieuwste inzichten over muziektherapie bij kinderen en jongeren met autisme en aanverwante stoornissen toegelicht.

De auteurs gaan in op recent wetenschappelijk onderzoek, eigen ervaringen, gevalsbeschrijvingen en de verschillende behandelmethoden. Dit is de eerste publicatie over muziektherapie bij autisme en interessant voor iedereen die meer wil weten over hoe muziek gebruikt kan worden als middel om kinderen en jongeren met autisme te stimuleren in hun ontwikkeling.


ISBN
9789401481106
Pagina's
152
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Psychologie