Boekhandel Douwes Den Haag

De kracht van muziek

bij kinderen en jongeren met autisme

Aaltje van Zweden - van Buuren & Mathieu Pater

De kracht van muziek

De kracht van muziek

bij kinderen en jongeren met autisme

De kracht van muziek

 

Muziek stimuleert de emotionele en cognitieve ontwikkeling. Muziek brengt emoties teweeg en kan mensen met elkaar verbinden. Hierdoor is het een uitstekend hulpmiddel om contact te maken met kinderen en jongeren met autisme.In herdruk

€ 24,99

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving De kracht van muziek

Muziek stimuleert de emotionele en cognitieve ontwikkeling. Muziek brengt emoties teweeg en kan mensen met elkaar verbinden. Hierdoor is het een uitstekend hulpmiddel om contact te maken met kinderen en jongeren met autisme.

In De kracht van muziek gaan de auteurs in op hun eigen ervaringen, inspirerende gevalsbeschrijvingen, recent wetenschappelijk onderzoek en wordt er gekeken naar de unieke eigenschappen van muziek. Daarnaast komen verschillende technieken en werkvormen aan bod. Deze publicatie maakt inzichtelijk hoe muziek ingezet kan worden.

Het is niet alleen te gebruiken in een klinische setting of in het onderwijs, maar is zeker ook interessant voor ouders die meer willen weten over hoe muziek gebruikt kan worden als middel om hun kind te stimuleren in hun ontwikkeling.

Met medewerking van: Prof. Dr. Erik Scherder, Tony Bloemendaal, Prof. Dr. René Kahn, Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag en Kees Momma.


ISBN
9789401481106
Pagina's
127
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Psychologie