Boekhandel Douwes Den Haag

Het oesterboek

Over de magie van de oester

Margot Verhaagen & Aad Smaal & Gees Van Hemert

Het oesterboek

Het oesterboek

Over de magie van de oester

Het oesterboek

 

Oesters zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering. Oesters hebben iets magisch. Maar er is meer: de oester heeft een interessante geschiedenis.


Nog te verschijnen

€ 39,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het oesterboek

Oesters zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering.
Oesters hebben iets magisch. Maar er is meer: de oester heeft een interessante geschiedenis. De prehistorische oester diende als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens. Al in de Oudheid geloofde men in de heilzame werking van het schelpdier tegen akelige kwalen. Op beroemde 17de-eeuwse schilderijen staan verleidelijke oesters symbool voor het opwekken van wellust. Tegenwoordig kweekt men oesterbroed op land en wil men verdwenen oesterbanken terugbrengen in zee.

Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en bijzondere oesterrecepten van chef-koks.


ISBN
9789401481137
Verschijnt
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Natuur