Boekhandel Douwes Den Haag

Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving

Het PEACE-model

Fanny Matheusen & Annemie Berebrouckx

Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving

Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving

Het PEACE-model

Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving

 

In onze superdiverse wereld leven en werken kan mensen onzeker maken, en lijkt soms verwarrend en moeilijk. Diversiteit speelt een rol in onze relaties op de werkvloer, bij dienst- of zorgverlening en in ons onderwijs.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,99


Beschrijving Professioneel handelen in een meerstemmige samenleving

In onze superdiverse wereld leven en werken kan mensen onzeker maken, en lijkt soms verwarrend en moeilijk. Diversiteit speelt een rol in onze relaties op de werkvloer, bij dienst- of zorgverlening en in ons onderwijs. Om met die meerstemmigheid om te gaan, moeten we onze angst voor verschil loslaten.

Dit boek leert je alles over meerstemmigheid, kruispuntdenken en interculturele competentie. Via tips, reflectievragen en voorbeelden helpt het je te doen en te denken vanuit een open blik, en leert het je de talenten van de heterogeniale professional kennen.

Met wie en hoe we samenwerken kan uitdagend zijn. Als we erin slagen ons af te vragen wat we als normaal beschouwen, en onze kaders kunnen herdenken, verruimen en verbreden, dan ontdekken we de ongelofelijke troeven van de meerstemmige samenleving.

 

'Er bestaan weinig boeken die erin slagen de theorie uit zovele disciplines, met zoveel modellen en inzichten, feilloos om te zetten in een praktijkgericht boek. Dit boek doet dat wel, is nergens vrijblijvend en op elke pagina to-the-point.'
- Edwin Hoffman | Onderzoeker, adviseur en trainer interculturele communicatie en diversiteit

'Dit boek stimuleert groei en begrip, en is een onmisbare gids voor iedereen die wil navigeren in een superdiverse wereld. Een inspirerend en noodzakelijk boek voor deze tijd.'
- Lieven Miguel Kandolo | Activist, auteur en opiniemaker


ISBN
9789401496797
Pagina's
240
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Management en Economie