Boekhandel Douwes Den Haag

De zeemogendheden

De zeemogendheden

Andrew Lambert

De zeemogendheden

De zeemogendheden

De zeemogendheden

De zeemogendheden

 

In 'De zeemogendheden' beschrijft maritiem historicus Andrew Lambert waarom de vijf klassieke zeemogendheden - Athene, Carthago, Venetië, de Republiek der Nederlanden en Engeland - zo succesvol waren.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 34,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving De zeemogendheden

Op hoogst originele wijze vertelt Andrew Lambert in ‘De zeemogendheden’ het verhaal van de vijf klassieke zeemogendheden: Athene, Carthago, Venetië, de Republiek der Nederlanden en Engeland. Het ging hen niet om macht en gebiedsuitbreiding, maar om handel en voorspoed. De auteur laat zien waarom deze staten dynamischer, opener en uitzonderlijker waren dan hun imperiale collega’s. Volgens Lambert creëerden deze vijf staten bewust een maritieme mentaliteit en identiteit, die de internationale handel en liberale waarden van de moderne wereld hebben vormgegeven. Andrew Lambert geeft met ‘De zeemogendheden’ een indrukwekkende analyse van de maritieme cultuur. Met prachtige kaarten, illustraties en registers.


ISBN
9789401916288
Pagina's
464
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Omniboek

Geschiedenis