Boekhandel Douwes Den Haag

Afspraak in het Doolhof

Bas Mol

Afspraak in het Doolhof

Afspraak in het Doolhof

Afspraak in het Doolhof

 

De titel van het boek: `Afspraak in het Doolhof geeft een tegenstelling weer: afspraken zijn niet mogelijk als Toeval het laatste woord heeft. Dit conflict wordt in een spannend verhaal beschreven waarin God en overenthousiaste idealisten hun zegje doen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,51

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Afspraak in het Doolhof

`Afspraak in het Doolhof is de geestverruimende beschrijving van de wederwaardigheden van Meeter, Justin Meeter.
Als programmeur wordt hij uitgenodigd om voor de puissant rijke zakenman Jip De Mistar een computerprogramma te schrijven dat de gevolgen van Het Toeval beschrijft. Meeter raakt steeds meer in de ban van het conflict tussen de exacte wetenschap van het programmeren, en de willekeur van Het Toeval.
Gelukkig is hij bevriend met God.
God wandelt gemoedelijk, steeds met oprechte belangstelling, lukraak door het verhaal en weet zijn pijlen van wijsheid met wiskundige precisie steeds net naast het doel te plaatsen. Tijdens de gesprekken tussen God en Justin worden telkens, nonchalant, de nog overgebleven pijlers van zekerheden onder Justins handelen weggezaagd en net op tijd vervangen door andere.
Grote vragen komen aan bod in het doolhof. Vragen over goed en kwaad, recht en onrecht. Bestaat een universum zonder schepper, bestaan gevolgen zonder oorzaak? Onder de pennenstreken van de filosoof vervagen de verschillen en wordt alles één: de speeltuin van het toeval.


ISBN
9789402108217
Pagina's
240
Verschenen
NUR
301
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren