Boekhandel Douwes Den Haag

Over wat ze zeiden

Karlijn Bekkernens

Over wat ze zeiden

Over wat ze zeiden

Over wat ze zeiden

 

Mijn eerste gedichtenbundel is een selectie van de gedichten die ik vanaf de middelbare school tot begin 2014 heb geschreven. De onderwerpen van de gedichten lopen uiteen. Je kan gedichten lezen over belangrijke historie maar ook over mijn eigen leven.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,78

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Over wat ze zeiden

In mijn gedichtbundel zijn gedichten over meerdere onderwerpen terug te vinden, een daarvan is de tweede wereldoorlog. Want naast mijn interesse voor de geschiedenis van de Berlijnse muur heb ik ook zo mijn interesse voor geschiedenis van de tweede wereldoorlog. Er word geschreven vanuit het oogpunt van de slachtoffers van de oorlog. Een voorbeeld hiervan is een stuk uit het gedicht `Auf dem Weg .

`Geen toekomst zeg ik.
Mensen kijken me vragend aan.
Iedereen loopt.
Ik blijf alleen staan.
Een stomp in mijn rug.
M n knieën bewegen weer stug.
Stappen, vooruit, sneller, omhoog.
Niet alleen ik,
ook al die anderen.

In dit gedicht beschrijf ik de tocht die word gelopen vanuit het oogpunt van een klein jongetje. Hij loopt richting de steengroeve waar de gevangenen hele dagen moesten werken. Door dit werk zijn ook velen omgekomen.

Na mijn eerste ontmoeting met het kamp Buchenwald heb ik dit gedicht geschreven. Alles wat ik in der loop van de jaren mee heb gekregen over de oorlog heeft een grote impact op mij gehad, en daarom heb ik hier ook een reeks gedichten over geschreven. Naast dit onderwerp, heb ik ook nog gedichten over vele andere onderwerpen.


ISBN
9789402114522
Pagina's
80
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren