Boekhandel Douwes Den Haag

LOCOMOTIEVEN

Bewerkt collegedictaat van Prof. Ir. F. Westendorp

Simons

LOCOMOTIEVEN

LOCOMOTIEVEN

Bewerkt collegedictaat van Prof. Ir. F. Westendorp

LOCOMOTIEVEN

 

Het collegedictaat van Prof. Ir. F. Westendorp uit 1916 geeft een uniek inzicht in het ontstaan van een stoomlocomotief, vanaf de eerste berekeningen tot de productie. Tussen de wiskundige formules door, geeft Westendorp zijn opinie over diverse locomotiefseries die ontstonden in het begin van de vorige eeuw.


Niet leverbaar

€ 64,95

Niet leverbaar


Beschrijving LOCOMOTIEVEN

Het collegedictaat van Prof. Ir. F. Westendorp uit 1916 geeft een uniek inzicht in het ontstaan van een stoomlocomotief, vanaf de eerste berekeningen tot de productie. Tussen de wiskundige formules door, geeft Westendorp zijn opinie over diverse locomotiefseries die ontstonden in het begin van de vorige eeuw. De auteur heeft in zijn bewerking van het collegedictaat gepoogd alles zo authentiek mogelijk te houden. Om die reden zijn de bijbehorende schetsen van Ir. W. Pont en de "autographiƫn" opgenomen.
De constructiepraktijk geeft een indringend beeld van het ontstaan van een stoomlocomotief tot het moment dat het ontwerp in productie gaat.
Het collegedictaat is uitgebreid met beschrijvingen van nieuwe technieken die de afgelopen honderd jaar zijn ontwikkeld op het gebied van de stoomlocomotief-bouw.
De auteur heeft ruime ervaring met de bouw en onderhoud van stoomlocomotieven en het gebruik ervan. Dit werk sluit aan bij de trend om met moderne technieken nieuwe stoomlocomotieven te bouwen en kan hierbij tot leidraad dienen.


ISBN
9789402124316
Pagina's
418
Verschenen
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren