Boekhandel Douwes Den Haag

Oud Nederlandsch

J. de Vries

Oud Nederlandsch

Oud Nederlandsch

Oud Nederlandsch

 

Van oude boeken tot oude straatnamen, iedereen is bekend met het mooie, oude Nederlandsch. Toch is deze oude taal niet heelemaal verloren gegaan, in Brabant en Vlaanderen zegt men bijvoorbeeld nog steeds "gij".


Levertijd 3 tot 5 werkdagen

€ 70,00

Bezorgen: Levertijd 3 tot 5 werkdagen


Beschrijving Oud Nederlandsch

Van oude boeken tot oude straatnamen, iedereen is bekend met het mooie, oude Nederlandsch. Toch is deze oude taal niet heelemaal verloren gegaan, in Brabant en Vlaanderen zegt men bijvoorbeeld nog steeds "gij". Dit boek geeft eene nieuwe geschiedenis van het oude Nederlandsch. Het laat zien dat onze oude schrijftaal, met al hare naamvallen en archaïsmen, eene rechtstreeksche voortzetting van het Middelnederlandsch was. Het laat zien dat het oud Nederlandsch, dat pas in 1947 werd afgeschaft, de prachtige taal van den Statenbijbel, in vele dialecten nog steeds tot levend taalgebruik behoort. Als gij dit boek gelezen hebt, zult gij niet alleen in staat zijn oude boeken, zooals de Statenvertaling van den Bijbel, beter te begrijpen, maar ook zelf oud Nederlandsch te schrijven, in al zijne ouderwetsch degelijke pracht en schoonheid. Dit boek is een standaardwerk dat bij geenen liefhebber der Nederlandsche taal op de boekenplank ontbreken mag. Dit geheel in oud Nederlandsch geschreven boek is rijk geïllustreerd met tientallen negentiende-eeuwsche gravures die een nostalgisch beeld geven van het leven van vroeger en is voorzien van een uitgebreid register en eene bibliographie.


ISBN
9789402143300
Pagina's
385
Verschenen
NUR
688
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Sporen van smaragd

Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en industrie van de kolonie konden stimuleren en bovendien een militair-strategisch belang konden zijn.

Algemene geschiedenis van Nederland De eerste Nederlanders

De menselijke geschiedenis strekt zich ver uit vóór de tijd waarin de mensen opschreven wat er zoal gebeurde. Dat is de periode die we - ten onrechte - prehistorie noemen. De geschiedenis van die tijd kunnen we enkel aflezen uit de sporen en resten die mensen in de bodem achterlieten, gedurende meer dan 100.000 generaties, meer dan een miljoen jaren.

Moord en doodslag

In Moord en Doodslag worden zestien gevallen van moord beschreven. Historisch en verjaard. Het is in rechte niet meer mogelijk om actie te nemen. Rest de pen om de zaak te beschrijven. Moord is opzettelijk het leven van een mens beëindigen, met of zonder helpers en medeplichtigen.

Vaderlandse geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren