Boekhandel Douwes Den Haag

Nihil Obstat

Nihil Obstat

Willem Van Kruijsdijk

Nihil Obstat

Nihil Obstat

Nihil Obstat

Nihil Obstat

 

Een (sur)realistisch tijdsdocument dat vanuit historisch perspectief de dreiging van een veranderde samenleving in een denkbare context schetst. Mede gesitueerd in de binnenwereld van een opgroeiend kind, vormen zijn herinneringen de opmaat naar een groter en omvattender samenhang.Nog te verschijnen

€ 36,21

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Nihil Obstat

Een (sur)realistisch tijdsdocument dat vanuit historisch perspectief de dreiging van een veranderde samenleving in een denkbare context schetst. Mede gesitueerd in de binnenwereld van een opgroeiend kind, vormen zijn herinneringen de opmaat naar een groter en omvattender samenhang. De volwassen hoofdpersoon heeft de overtuiging dat de plaats die religie inneemt in de wereld en hoe dat door de eeuwen heen verweven is geraakt met normen en waarden simpelweg niet kan. Hij staaft dat met allerlei argumenten en een drang tot overtuigen. Hij stelt vragen, onder meer of dat de mens religie nodig heeft. Hij biedt een alternatief, wil zich niet conformeren. Belandt daardoor uiteindelijk in een uiterst precaire situatie waarin alle recht en onrecht uit zijn hele leven samenkomen.
Meerdere spanningsbogen zorgen voor een ontknoping die je eenmaal gelezen met je mee blijft dragen. Een gemaakte werkelijkheid die niet onvoorstelbaar is. Historische feiten en tegenwoordige dreigingen zijn door de vorm van het boek realiteit waarbij je de noodzaak van de schrijver proeft.


ISBN
9789402169294
Pagina's
216
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Literaire roman, novelle