Boekhandel Douwes Den Haag

Valse krengen

Camila Sosa Villada

Valse krengen

Valse krengen

Valse krengen

 

Een overweldigende autobiografische roman over het rauwe maar ook magische leven van een groep Argentijnse transvrouwen in de jaren negentig Camila is een jonge transseksuele prostituee. Elke nacht is ze te vinden in Sarmiento, een park in het hart van Córdoba, Argentinië. Ze maakt deel uit van een grotere groep transvrouwen, die onder de hoede staat van de charismatische travesti tante Encarna.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 23,99


Beschrijving Valse krengen

Een overweldigende autobiografische roman over het rauwe maar ook magische leven van een groep Argentijnse transvrouwen in de jaren negentig


Camila is een jonge transseksuele prostituee. Elke nacht is ze te vinden in Sarmiento, een park in het hart van Córdoba, Argentinië. Ze maakt deel uit van een grotere groep transvrouwen, die onder de hoede staat van de charismatische travesti tante Encarna. Encarna’s fabelachtige en knalroze huis is het enige toevluchtsoord dat de vrouwen hebben. Ze kunnen er ontsnappen aan het geweld van hun klanten of de politie en worden er verzorgd als ze in elkaar geslagen of ziek zijn.
Camila Sosa Villada vertelt in Valse krengen de verhalen van de vrouwen die deel uitmaken van deze levendige gemeenschap, en beschrijft hoe ze zelf wist te ontsnappen aan een jeugd van uitstoting, geweld en armoede. Haar verhaal is een donker sprookje waarin de ongekuiste realiteit hand in hand gaat met een intiem en genuanceerd portret van de persoonlijke ontwikkeling van transseksuelen.
Valse krengen (Las malas) daagt ieders gedachten over liefde, seksualiteit, gender en identiteit tot het uiterste uit.


ISBN
9789403128665
Pagina's
256
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

Vertaalde literaire roman, novelle