Boekhandel Douwes Den Haag

Groningen door dromersogen

Raoul de Jong

Groningen door dromersogen

Groningen door dromersogen

Groningen door dromersogen

 

Groningen door dromersogen is een veelkleurig mozaïek van verhalen, die in al hun verscheidenheid één ding met elkaar gemeen hebben: zij vertellen over wat zich schuilhoudt in Stad en Ommeland. In zijn speciaal voor dit boek geschreven bijdragen betrekt Raoul de Jong zijn lezers bij zijn persoonlijke zoektocht naar zijn Surinaamse en Groningse wortels.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00


Beschrijving Groningen door dromersogen

Groningen door dromersogen is een veelkleurig mozaïek van verhalen, die in al hun verscheidenheid één ding met elkaar gemeen hebben: zij vertellen over wat zich schuilhoudt in Stad en Ommeland.
In zijn speciaal voor dit boek geschreven bijdragen betrekt Raoul de Jong zijn lezers bij zijn persoonlijke zoektocht naar zijn Surinaamse en Groningse wortels. Zijn verhalen vertellen over een reis naar de tropische binnenlanden, een spirituele reis ook naar de bronnen van een literatuur die in Nederland lange tijd onbekend was en die er nog altijd op wacht om door nieuwe lezers ontdekt te worden.
Ook bevat dit boek werk van elf studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die zich, begeleid door Raoul de Jong, verdiepten in verhalen in en over Groningen. Hun eigen teksten voeren ons naar onbekende plaatsen in de stad en de provincie, naar episodes uit het bewogen verleden, naar witte wieven, kluizenaars, zwervers en jeneverstokers. Groningen door dromersogen toont hun verbeelding van het Noorden.

Aan deze bundel werkten mee: Raoul de Jong, Susanne Veenstra, Kim den Hartog, Nadine Buitendijk, Inge van der Molen, Wies Zuidema, Noor te Velde, Twan Tromp, Yvonne van Kollenburg, Esther Spil, Elise Janssen, Ruben Bikker en Sander Emanuel Beyen-Pattinaya

Raoul de Jong (Rotterdam 1984) – romanschrijver, columnist en maker van toneelstukken en postcasts – is vooral bekend vanwege zijn roman Jaguarman. Terwijl dat veelgeprezen boek verslag uitbrengt van het onderzoek naar zijn Surinaamse wortels, neemt hij zijn lezers in Gesprekken met opa mee op een persoonlijke zoektocht naar zijn andere land van herkomst, Groningen. Aan de universiteit van die stad was Raoul de Jong in het najaar van 2023 gastschrijver. Dit boek bundelt enkele van zijn lezingen en het werk van elf studenten die, onder zijn leiding, schreven over de verhalen die zich in Groningen schuilhouden.


ISBN
9789403430843
Pagina's
69
Verschenen
NUR
620
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
University of Groningen Press