Boekhandel Douwes Den Haag

De vervloekte erfenis van Anacaona

De turbulente geschiedenis van de Dominicaanse Republiek

Rudi De Rijcke

De vervloekte erfenis van Anacaona

De vervloekte erfenis van Anacaona

De turbulente geschiedenis van de Dominicaanse Republiek

De vervloekte erfenis van Anacaona

 

De meeste mensen kennen de Dominicaanse Republiek vooral als zonnige vakantiebestemming. Dat het land een zeer roerige geschiedenis kent is bij de meesten onbekend. Die turbulente periode begon al vlak na de aankomst van Columbus in 1492.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,99


Beschrijving De vervloekte erfenis van Anacaona

De meeste mensen kennen de Dominicaanse Republiek vooral als zonnige vakantiebestemming. Dat het land een zeer roerige geschiedenis kent is bij de meesten onbekend. Die turbulente periode begon al vlak na de aankomst van Columbus in 1492.
Anacaona stond bekend om haar schoonheid en was zeer ontwikkeld en Tijdens de eerste jaren van de Spaanse overheersing groeide zij uit tot de meest invloedrijke leider op het eiland. Een status die zij met een gewelddadige dood moest bekopen.

De Spanjaarden waren uitsluitend geïnteresseerd in de rijkdommen, die op het eiland te vinden waren. Als gevolg van hun slechte behandeling waren de Taínos binnen 60 jaar zo goed als uitgestorven. De erfenis die zij nalieten was een aaneenschakeling van dictaturen, oorlogen, invasies, staatsgrepen en werd gekenmerkt door een schrijnende armoede waar het grootste deel van de bevolking onder te lijden had. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek was het schrikbewind van Trujillo. In de vorige eeuw was hij 30 jaar aan de macht en nam zijn opgelegde persoonsverheerlijking absurde vormen aan.


ISBN
9789403718521
Pagina's
159
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller.nl