Boekhandel Douwes Den Haag

Geloof, Macht en Verantwoordelijkheid

Wie angst zaait, zal geen vrede oogsten?

Lancar Ida-Bagus

Geloof, Macht en Verantwoordelijkheid

Geloof, Macht en Verantwoordelijkheid

Wie angst zaait, zal geen vrede oogsten?

Geloof, Macht en Verantwoordelijkheid

 

De Rol van Bevoorrechting en Ongelijkheid" en "Het Streven naar Structurele Verandering" Bevoorrechting en ongelijkheid spelen een cruciale rol bij het in stand houden van armoede. Historische en hedendaagse discriminerende praktijken hebben bepaalde groepen, zoals raciale en etnische minderheden, vrouwen, mensen met een handicap en LGBTQ+-personen, structureel benadeeld.


Direct te downloaden

€ 10,00


Beschrijving Geloof, Macht en Verantwoordelijkheid

De Rol van Bevoorrechting en Ongelijkheid" en "Het Streven naar Structurele Verandering"

Bevoorrechting en ongelijkheid spelen een cruciale rol bij het in stand houden van armoede. Historische en hedendaagse discriminerende praktijken hebben bepaalde groepen, zoals raciale en etnische minderheden, vrouwen, mensen met een handicap en LGBTQ+-personen, structureel benadeeld.
Dit resulteert in ongelijke toegang tot essentiële middelen zoals onderwijs, werkgelegenheid en gezondheidszorg, wat hun kansen om armoede te ontvluchten beperkt.

Het doorbreken van deze ongelijkheden vereist een grondige herziening van beleid en praktijken die deze patronen in stand houden. Dit omvat het bevorderen van gelijke kansen voor iedereen en het creëren van een inclusieve samenleving waarin alle individuen gelijke rechten en kansen hebben.
Het aanpakken van deze ongelijkheden is een gedeelde verantwoordelijkheid die de inzet van alle leden van de samenleving vereist, met als doel een wereld waarin armoede niet langer wordt versterkt door systemische discriminatie en bevoorrechting.


ISBN
9789403753423
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Mijnbestseller.nl

Management en Economie