Boekhandel Douwes Den Haag

Duizend bommen en castraten

Jan Smet

Duizend bommen en castraten

Duizend bommen en castraten

Duizend bommen en castraten

 

Censuur is van alle tijden en van alle plaatsen. Altijd en overal, en in alle vormen van kunst en entertainment, zijn er dingen die niet mogen. Presidenten, pastoors, politici, politiemannen en puriteinen: allemaal blijken ze wel eens lange tenen te hebben, en proberen ze dingen te verbieden.


Nog te verschijnen

€ 45,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Duizend bommen en castraten

Censuur is van alle tijden en van alle plaatsen. Altijd en overal, en in alle vormen van kunst en entertainment, zijn er dingen die niet mogen. Presidenten, pastoors, politici, politiemannen en puriteinen: allemaal blijken ze wel eens lange tenen te hebben, en proberen ze dingen te verbieden. In de wereld van het beeldverhaal is dat niet anders. Meer dan vijftig jaar lang boog strippionier Jan Smet zich over stripcensuur in alle maten en gewichten. In dit boek, dat als zijn levenswerk mag worden beschouwd, biedt hij een inkijk in wat hij allemaal ontdekt heeft.

Jan Smet (1945) legde als stichter en hoofdredacteur van CISO-magazine en Stripgids de fundamenten van de Vlaamse stripjournalistiek. Hij riep de Stripgidsprijs/Bronzen Adhemar en het Turnhoutse stripfestival in het leven. Daarnaast werkte hij mee aan Wordt vervolgd. Stripleksikon der Lage Landen en publiceerde o.a. Marc Sleen (met Fernand Auwera)
en Vlaamse reuzen (met Toon Horsten).


ISBN
9789460017667
Pagina's
572
Verschenen
NUR
360
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Vrijdag

Strips