Boekhandel Douwes Den Haag

Te gast in pocket

Te gast in Iran

Te gast in Iran

Eefje Blankevoort & Heleen Van der Linden & Nafiss Nia & Peyman Jafari

Te gast in Iran

Te gast in pocket

Te gast in Iran

Te gast in Iran

Te gast in pocket: Te gast in Iran

 

Aartsconservatief en vijandig zo lijkt van buitenaf, maar wie er is geweest komt terug met verhalen over het andere Iran. In deze uit-gave geeft een negental auteurs, waarvan enkelen met een Iraanse achtergrond, een inkijkje in een intrigerende samenleving vol paradoxen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 8,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Te gast in pocket: Te gast in Iran

Aartsconservatief en vijandig zo lijkt van buitenaf, maar wie er is geweest komt terug met verhalen over het andere Iran. In deze uit-gave geeft een negental auteurs, waarvan enkelen met een Iraanse achtergrond, een inkijkje in een intrigerende samenleving vol paradoxen. In Teheran zijn de uitersten van het land het best zichtbaar: conservatief en modern, arm en rijk, bloederige propaganda en prachtige kunst bestaan er naast elkaar. In deze uitgave vragen we ons af hoe de seksescheiding in Iran het dagelijks leven beïnvloedt. We leren Iran kennen als het land van de poëzie en bezoeken in Shiraz de tombe van Hafez, de lievelingsdichter van veel Iraniërs. We ontdekken dat achter de façade van de kleurrijke bazaar een machtig bolwerk schuilgaat. We overnachten in een karavanserai in Kashan en bezoeken de eeuwenoude vuurtempel van de zoroastriërs in Yazd. In Isfahan spreken we met jonge studenten die hun Engels het liefst met toeristen oefenen. We vieren de pre-islamitische tradities rondom het nieuwe jaar en wonen een training bij van zurkhaneh, een oude Iraanse sport.

De landenuitgaven TE GAST IN bevatten artikelen van meerdere auteurs die een speciale band hebben met een land. Zij schrijven op levendige wijze en met kennis van zaken over onderwerpen die hen na aan het hart liggen. Het geeft een opmerkelijk goed inzicht in de levenswijze en omgangsvormen van de bewoners van het land. Bovendien bevat elke uitgave nuttige reistips. Een aanrader voor iedereen die interesse heeft voor verre landen en wil weten wat er achter de schermen gebeurt.

‘TE GAST IN is het ultieme voorpretboekje’ Flying Dutchman Magazine


ISBN
9789460160844
Pagina's
80
Verschenen
Serie
Te gast in pocket
NUR
517
Druk
5
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Informatie Verre Reizen VOF