Boekhandel Douwes Den Haag

Het grensgeschil tussen Suriname en Guyana

Beschouwingen over een omstreden territoriale driehoek

Evert G. Gonesh

Het grensgeschil tussen Suriname en Guyana

Het grensgeschil tussen Suriname en Guyana

Beschouwingen over een omstreden territoriale driehoek

Het grensgeschil tussen Suriname en Guyana

 

Dit boek behandelt de ontstaansgeschiedenis van het grensgeschil tussen Suriname en Guyana op basis van historische documenten en schetst daarnaast het politieke beleid van Nederland met betrekking tot dit geschil, met aandacht voor relevante volkenrechtelijke aspecten en tot nu toe onderbelichte facetten.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,50


Beschrijving Het grensgeschil tussen Suriname en Guyana

Dit boek behandelt de ontstaansgeschiedenis van het grensgeschil tussen Suriname en Guyana op basis van historische documenten en schetst daarnaast het politieke beleid van Nederland met betrekking tot dit geschil, met aandacht voor relevante volkenrechtelijke aspecten en tot nu toe onderbelichte facetten. De auteur hoopt met dit boek een bijdrage te leveren aan een evenwichtige oordeelsvorming over deze kwestie met als uiteindelijk doel: de oplossing van het Surinaams-Guyanese grensgeschil.

Evert Gonesh – eerder bekend als Evert Azimullah – (1938) studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (1971). Hij was in Suriname verbonden aan het Bureau Buitenlandse Betrekkingen en vervolgens werkzaam als docent volkenrecht en hoofd van het Instituut voor Internationaal Recht en Internationale Betrekkingen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Bij het ontstaan van het soevereine Suriname in 1975 was hij voorzitter van de Vlag- en Wapencommissie. Hij sloot zijn carrière af als ambassadeur van Suriname in Nederland en deken van het corps diplomatique.


ISBN
9789460229855
Pagina's
168
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ef & Ef Media

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen