Boekhandel Douwes Den Haag

Hollandse pot

van duivekater en hete bliksem; Hollandse streekgerechten en wetenswaardigheden

Hollandse pot

Hollandse pot

van duivekater en hete bliksem; Hollandse streekgerechten en wetenswaardigheden

Hollandse pot

 

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderlingveel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik enlandschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandsepot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijneigen streekgerechten en lekkernijen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 8,50


Beschrijving Hollandse pot

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling
veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en
landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse
pot. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn
eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in
vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven
in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.
Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in
meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg
van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediƫnten en
bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie
iets verschillen, soms zelfs plaatselijk.
In dit boek staat een selectie van Hollandse gerechten en
lekkernijen als Sipelsop, Duivekater, Snert, Stamppot rauwe
andijvie, Wentelteefjes en Oliebollen.
In Hollandse pot worden de Hollandse keukengeheimen
prijsgegeven.


ISBN
9789460971952
Pagina's
80
Verschenen
NUR
442
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Lantaarn B.V.