Boekhandel Douwes Den Haag

Groningse pot

van knipselbonenstamppot en krudoorntjesbrij; Groningse streekgerechten en wetenswaardigheden

Groningse pot

Groningse pot

van knipselbonenstamppot en krudoorntjesbrij; Groningse streekgerechten en wetenswaardigheden

Groningse pot

 

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderlingveel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik enlandschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandsekeuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijneigen streekgerechten en lekkernijen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 7,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Groningse pot

De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling
veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en
landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse
keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn
eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in
vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven
in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken.
Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in
meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg
van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en
bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie
iets verschillen, soms zelfs plaatselijk.
In dit boek staat een alfabetische selectie van Groningse
gerechten en lekkernijen als bloedbrood met rozijnen,
klont, knipselbonenstamppot en nieuwjaarsrolletjes.
In Groningse pot worden de Groningse keukengeheimen
prijsgegeven.


ISBN
9789460971969
Pagina's
80
Verschenen
NUR
442
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Lantaarn B.V.

Keuken per land en streek




ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren