Boekhandel Douwes Den Haag

SUN-Statements

Krimp!

G.J. Hospers & Gert-Jan Hospers

Krimp!

SUN-Statements

Krimp!

SUN-Statements: Krimp!

 

Gert-Jan Hospers Krimp!---Je zou het misschien niet zeggen, maar de bevolking krimpt in sommige delen van Nederland. Dit komt door de vergrijzing en doordat gezinnen steeds minder kinderen krijgen.


Niet leverbaar

€ 21,50

Niet leverbaar


Beschrijving SUN-Statements: Krimp!

Gert-Jan Hospers
Krimp!
---
Je zou het misschien niet zeggen, maar de bevolking krimpt in sommige delen van Nederland. Dit komt door de vergrijzing en doordat gezinnen steeds minder kinderen krijgen. Hoewel krimp vaak als iets negatiefs wordt gezien – we zijn immers zo gewend aan groei – zitten er ook aantrekkelijke kanten aan: meer woonruimte bijvoorbeeld. In dit boek laat Gert-Jan Hospers ons de mogelijkheden van krimp zien.

Limburg, Zeeland en Groningen hebben al te maken met bevolkingsdaling en vanaf 2025 zal dat ook gelden voor Overijssel en Noord-Brabant. Dit betekent dat huizen, winkels en kantoren leeg komen te staan en dat scholen, theaters en zwembaden moeten sluiten. Hier doemt een beeld op van ongezellige leegstaande panden, maar de vraag is of dat beeld reëel is.

Gert-Jan Hospers ziet de krimp niet somber in. Hij pleit voor een creatieve aanpak en bespreekt in dit boek verschillende mogelijkheden van wonen in de natuur, aan het water, met of zonder eigen haven, in een park of in het bos, tot de terugkeer van de SRV-man en andere mobiele dienstverleners.

Auteursinformatie
Gert-Jan Hospers is docent en onderzoeker Economische Geografie aan de Universiteit Twente en bijzonder hoogleraar City- en Regiomarketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij voorzitter van Stichting Jane, die het gedachtegoed van de Amerikaanse stadsactiviste Jane Jacobs propageert, en maakt hij deel uit van het wetenschappelijk comité van Cittaslow International.


Andere titels door Gert-Jan Hospers
De levende stad


ISBN
9789461053619
Pagina's
88
Verschenen
Serie
SUN-Statements
NUR
900
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
SUN

Geografie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren