Boekhandel Douwes Den Haag

Voorbereiding op het Heilig Avondmaal

Ds. E. Venema

Voorbereiding op het Heilig Avondmaal

Voorbereiding op het Heilig Avondmaal

Voorbereiding op het Heilig Avondmaal

 

Voorbereiding op het Heilig Avondmaal, ds. E. Venema Avondmaal houden vraagt om persoonlijk zelfonderzoek. ‘Maar de mens beproeve zichzelven, en ete alzo van het brood, en drinke van den drinkbeker’ (1 Kor.


Nog te verschijnen

€ 9,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Voorbereiding op het Heilig Avondmaal

Voorbereiding op het Heilig Avondmaal, ds. E. Venema

Avondmaal houden vraagt om persoonlijk zelfonderzoek. ‘Maar de mens beproeve zichzelven, en ete alzo van het brood, en drinke van den drinkbeker’ (1 Kor. 11:28). Kennen we het vervuld zijn met een heimwee naar de wateren des heils, zoals David: ‘Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God’?
Met Jakob greep hij zich vast aan de mantel van Zijn gerechtigheid en zei: ‘Ik zal U niet laten gaan, tenzij dat Gij mij zegent’ (Gen. 32:26b).
Dit moet gekend worden om eenmaal eeuwig avondmaal te mogen houden. Zulken gaan met blij vooruitzicht uitroepen: ‘Dan ga ik op tot Gods altaren.’ Mist u nog dat heimwee naar God? Dan is er geen plaats voor u aan het avondmaal. ‘Want die onwaardiglijk eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelven een oordeel, niet onderscheidende het lichaam des Heeren.’

Preek 1:
Davids heimwee naar God
Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! (Ps. 42:2).

Preek 2:
Ten dis geleid
En zij zeide: Ja Heere; doch de hondekens eten ook van de brokskens, die er vallen van de tafel hunner heren (Matth. 15:27).


ISBN
9789461151797
Pagina's
40
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Ramshoorn

Geloofsopvoeding