Boekhandel Douwes Den Haag

Als het er echt om gaat

Persoonlijke gesprekken met topbestuurders over bestuur en risicomanagement

Wimjan Bos

Als het er echt om gaat

Als het er echt om gaat

Persoonlijke gesprekken met topbestuurders over bestuur en risicomanagement

Als het er echt om gaat

 

Succesvol risicomanagement begint met een cultuur waarin iedereen bewust anticipeert op risico's. Dit boek beschrijft het belang van de menselijke factor en de keuzes die bestuurders en managers kunnen maken voor het creëren van een gezonde en effectieve risicocultuur.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 24,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Als het er echt om gaat

Succesvol risicomanagement begint met een cultuur waarin iedereen bewust anticipeert op risico's. Dit boek beschrijft het belang van de menselijke factor en de keuzes die bestuurders en managers kunnen maken voor het creëren van een gezonde en effectieve risicocultuur.

Toenemende transparantie, regelgeving en internationalisering stellen hoge eisen aan het risicomanagement van organisaties. Bestuurders en risicomanagers richten zich hiervoor te veel op het bedenken van antwoorden op kortetermijnproblemen en zijn te weinig gericht op de lange termijn.

Risicomanagementdeskundige Wimjan Bos analyseert de mogelijkheden van een open risicocultuur en beschrijft de belangrijkste trends. Prominente bestuurders, politici en topambtenaren vertellen wat hun zorgen zijn en hoe zij en hun organisaties deze risico's managen:

• Wanneer wordt een visie van een CEO schadelijk voor het bedrijf?
• Hoe herken je als bank klanten die hun eigen belang voorop stellen?
• Welke rol speelt moraliteit in besluiten van bestuurders?
• Hoe tackle je als pensioenfonds risico's die achter de horizon liggen?
• Luister je als overheidsorganisatie alleen naar politieke wensen of ook naar de maatschappelijke realiteit?

Wimjan Bos adviseert bedrijven en maatschappelijke organisaties over risicomanagement. Als managing partner Financial Services Risk van Ernst & Young ontwikkelde hij zich tot gesprekspartner voor besturen en raden van commissarissen. Als partner bij de Galan Groep werkt hij samen met bestuurders die hun organisatie en risicocultuur willen verbeteren.


ISBN
9789461264381
Pagina's
160
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Haystack, Uitgeverij

Management algemeen