Boekhandel Douwes Den Haag

Museum Plantijn Moretus (NL)

Dirk Imhof & Iris Kockelbergh

Museum Plantijn Moretus (NL)

Museum Plantijn Moretus (NL)

Museum Plantijn Moretus (NL)

 

Christoffel Plantin, de bekendste Belgische drukker aller tijden is geboren in Frankrijk rond 1520. Op zijn dertigste vestigt hij zich met vrouw en kind in Antwerpen. Daar sticht hij zijn onderneming, de Officina Plantiniana.'Door werk en standvastigheid' - Labore et Constantia, zoals zijn devies luidt - groeit de uitgeverij uit tot een multinational met bijhuizen in Frankfurt, Leiden en Parijs.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Museum Plantijn Moretus (NL)

Christoffel Plantin, de bekendste Belgische drukker aller tijden is geboren in Frankrijk rond 1520. Op zijn dertigste vestigt hij zich met vrouw en kind in Antwerpen. Daar sticht hij zijn onderneming, de Officina Plantiniana.
'Door werk en standvastigheid' - Labore et Constantia, zoals zijn devies luidt - groeit de uitgeverij uit tot een multinational met bijhuizen in Frankfurt, Leiden en Parijs. De belangrijkste schrijvers en wetenschappers uit die tijd vinden hun weg naar de Vrijdagmarkt in Antwerpen waar Plantin baanbrekende werken publiceert die het westerse denken mee bepaald hebben.
De drukkerij van Plantin en zijn opvolgers, gevestigd in een schitteren en goed bewaard pand, is thans een museum en Unesco Werelderfgoed. Het boek belicht in woord en beeld de geschiedenis van deze unieke onderneming.


ISBN
9789461613295
Pagina's
160
Verschenen
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Snoeck

Reizen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren