Boekhandel Douwes Den Haag

Meertalig opvoeden

uw kind zal u dankbaar zijn

Marinella Orioni

Meertalig opvoeden

Meertalig opvoeden

uw kind zal u dankbaar zijn

Meertalig opvoeden

 

Meertalig opgroeien is een mooi cadeau voor een kind. Ze zijn flexibeler en bouwen een enorme woordenschat en een groot referentiekader op. Een meertalige opvoeding heeft bovendien een positieve invloed op hun cognitieve ontwikkeling.Niet leverbaar

€ 14,99

Niet leverbaar

Beschrijving Meertalig opvoeden

Meertalig opgroeien is een mooi cadeau voor een kind. Ze zijn flexibeler en bouwen een enorme woordenschat en een groot referentiekader op. Een meertalige opvoeding heeft bovendien een positieve invloed op hun cognitieve ontwikkeling.

Meertalig opvoeden gaat echter niet vanzelf en vaak stuiten meertalige gezinnen op dezelfde moeilijkheden en vragen. Het doel van dit boek is om die vragen te beantwoorden en tips te geven om zo ouders en opvoeders een handje te helpen. Recent wetenschappelijk onderzoek geeft verrassende inzichten in hoe kinderen verschillende talen tegelijkertijd leren.

Marinella Orioni (1973) Nederlandse van Italiaanse afkomst, moeder van twee drietalige kinderen en al jarenlang gesetteld in Parijs, heeft een passie voor taal in het algemeen en meertaligheid in het bijzonder. Na het afronden van haar studie Nederlands werkte zij onder meer als docent Nederlands aan de Université Lille 3 en aan het Institut Néerlandais in Parijs, waar ze ook les gaf aan meertalige kinderen.


ISBN
9789461647887
Verschenen
NUR
610
Druk
2
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Van Gennep

Taal