Boekhandel Douwes Den Haag

Jean Cocteau

Metamorfoses

Timo de Rijk & Ann van Sevenant & Alexander Prokopchuk & Ioannis Kontaxopoulos & David Gullentops & Elly Stegeman & Francoise Leonelli

Jean Cocteau

Jean Cocteau

Metamorfoses

Jean Cocteau

 

Jean Cocteau is een tot de verbeelding sprekend kunstenaar. Het oeuvre van Cocteau was een voorbode van de multidisciplinaire praktijken van ontwerpers en kunstenaars van nu. Jean Cocteau: Metamorphosis werpt licht op zijn voortdurende zelftransformatie en zijn zoektocht naar een eigen identiteit.


Leverbaar

€ 34,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Jean Cocteau

Jean Cocteau is een tot de verbeelding sprekend kunstenaar. Hij uitte zich in bijna alle artistieke media: van poëzie en literatuur, beeldende kunst en vormgeving tot theater en zijn favoriete medium: film. Maar meer nog dan om zijn werk was Cocteau bekend om zijn opmerkelijke leven. Hij omgaf zich met beroemdheden als Sergei Diaghilev, Edith Piaf, Pablo Picasso en Coco Chanel en raakte geregeld in opspraak vanwege zijn homoseksualiteit en drugsgebruik.

Het oeuvre van Cocteau was een voorbode van de multidisciplinaire praktijken van ontwerpers en kunstenaars van nu. Jean Cocteau: Metamorphosis werpt licht op zijn voortdurende zelftransformatie en zijn zoektocht naar een eigen identiteit. In de hedendaagse maatschappij, waarin het emancipatiedebat weer hoogtij viert en waarin de persoonlijke beeld-en identiteitsvorming in hoge mate beïnvloedbaar is, zijn Cocteaus leven en werk opnieuw bijzonder actueel. Zoals jonge mensen zicht tegenwoordig digitaal een identiteit aanmeten, had Cocteau de gave om zich via diverse media steeds met andere ogen te bezien en te laten zien. Jean Cocteau: Metamorphosis toont vele van deze gezichten, in woord én in beeld.


ISBN
9789462084704
Pagina's
176
Verschenen
NUR
641
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers

Biografieën van kunstenaars
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren