Boekhandel Douwes Den Haag

Goederen- & zekerhedenrecht

W.H. van Boom

Goederen- & zekerhedenrecht

Goederen- & zekerhedenrecht

Goederen- & zekerhedenrecht

 

Dit boek gaat over vier kernthema’s van het Nederlandse privaatrecht: vermogen, goederen, verhaal en zekerheid. Het boek is bestemd voor het onderwijs, onderzoek en de rechtspraktijk.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 54,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Goederen- & zekerhedenrecht

Goederen- en zekerhedenrecht gaat over vier kernthema’s van het Nederlandse privaatrecht: vermogen, goederen, verhaal en zekerheid. Wat verstaat ons privaatrecht onder vermogen, welke objecten worden als goederen bestempeld, hoe kunnen de regels van vermogensrecht worden begrepen en welke beginselen liggen eraan ten grondslag? En concreet: hoe kan een rechthebbende beschikken over goederen; hoe en in hoeverre kan een schuldeiser die goederen uitwinnen; op welke manieren kan men zekerheid geven voor schulden?

Deze en andere vragen komen in dit boek aan de orde. Naast de hoofdlijnen van het geldende Nederlandse goederen- en zekerhedenrecht beschrijft dit boek ook dwarsverbanden met andere delen van het vermogensrecht en reflecteert het op de maatschappelijke context van het vermogensrecht. Het boek is bestemd voor het onderwijs, onderzoek en de rechtspraktijk.


ISBN
9789462126589
Pagina's
892
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Privaatrecht