Boekhandel Douwes Den Haag

Bajesboek

Handboek voor gedetineerden en hun hulpverleners

Hettie Cremers & Judith Serrarens & Gerard de Jonge

Bajesboek

Bajesboek

Handboek voor gedetineerden en hun hulpverleners

Bajesboek

 

Bajesboek is in de eerste plaats een vraagbaak voor gedetineerden die willen weten wat hun rechten en plichten zijn als verdachte in een huis van bewaring of als ‘afgestrafte’ in een gevangenis.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 43,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Bajesboek

Bajesboek is in de eerste plaats een vraagbaak voor gedetineerden die willen weten wat hun rechten en plichten zijn als verdachte in een huis van bewaring of als ‘afgestrafte’ in een gevangenis. Zij vinden in dit boek informatie over het voor hen geldende dagprogramma, over contacten met familie, advocaten en andere hulpverleners, over mogelijkheden tot verlof en strafonderbreking, over disciplinaire straffen en over nog veel meer. De schrijvers besteden bijzondere aandacht aan de mogelijkheden die gedetineerden hebben om in beklag en beroep te gaan tegen over hen genomen beslissingen waar zij het niet mee eens zijn.

Niet alleen gedetineerden zelf, maar ook hun hulpverleners, zoals advocaten, reclasseringswerkers en maatschappelijk werkers, kunnen in Bajesboek – voor hun praktijkuitoefening belangrijke – informatie vinden over de interne rechtspositie van hun cliënten. Ook familie, vrienden en andere relaties van gedetineerden kunnen in dit boek lezen hoe het leven van hun partner, vriend, vriendin of kennis er achter de tralies uitziet en hoe zij contacten met hem of haar kunnen onderhouden.


ISBN
9789462127029
Pagina's
413
Verschenen
NUR
824
Druk
8
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Strafrecht en strafprocesrecht