Boekhandel Douwes Den Haag

Robbert Fortgens, reflexions

Leon Lemahieu & Marike van der Knaap

Robbert Fortgens, reflexions

Robbert Fortgens, reflexions

Robbert Fortgens, reflexions

 

Reflexions is een overzicht van het werk vanaf 2010 van de schilder en fotograaf Robbert Fortgens. Hij wordt gezien als een echte olieverfschilder; met zijn foto's zijn slechts weinigen bekend. Toch is de fotografie vanaf 2006 een steeds belangrijker plaats in zijn werk in gaan nemen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Robbert Fortgens, reflexions

Reflexions is een overzicht van het werk vanaf 2010 van de schilder en fotograaf Robbert Fortgens. Hij wordt gezien als een echte olieverfschilder; met zijn foto's zijn slechts weinigen bekend. Toch is de fotografie vanaf 2006 een steeds belangrijker plaats in zijn werk in gaan nemen. In Reflexions komt dit aspect van zijn kunstenaarschap voor het eerst echt naar voren.

Robbert Fortgens zoekt naar uitersten in wat kan worden waargenomen en wat kan worden gevoeld. Die zoektocht is het onderwerp van zijn diptiek foto/schilderijen, waarin hij vette, bijna witte olieverfschilderijen combineert met foto's die hij bewerkt en verwerkt. Fortgens fotografeert met de camera als schild genadeloos en zonder schaamte eenieder die hem fascineert. Zijn onderwerpen zijn veelal anoniem, vastgelegd op een magisch moment, een ontmoeting die niet langer duurt dan een paar seconden.

Met zijn werk hoopt Robbert Fortgens een bijdrage te leveren aan het zien en voelen zonder oordeel. Hij wil de mensen die niet 'gezien' worden, 'zichtbaar' maken in een intolerante, individualistische maatschappij die vol vooroordelen zit.


ISBN
9789462260382
Pagina's
84
Verschenen
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.

Reizen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren