Boekhandel Douwes Den Haag

Verstoten uit het Paradijs

Jakarta, Bandung en Surabaya door de ogen van schrijvers

Ko van Geemert

Verstoten uit het Paradijs

Verstoten uit het Paradijs

Jakarta, Bandung en Surabaya door de ogen van schrijvers

Verstoten uit het Paradijs

 

In 'Verstoten uit het paradijs' wordt de lezer aan de hand van drie wandelingen wegwijs gemaakt in de Nederlands-Indische literatuur van 1860 (de verschijning van Multatuli’s Max Havelaar) tot heden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 24,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Verstoten uit het Paradijs

De belangstelling voor voormalig Nederlands-Indië is nog altijd groot. Zowel voor de idyllische als de zwarte kanten. Of het nu gaat om gewelddadigheden van het Nederlandse leger waarvoor koning Willem Alexander onlangs excuses aanbood of de herdenking van het tweehonderdste geboortejaar van Multatuli in 2020.

Naast Multatuli zijn Louis Couperus, Hella Haasse, F. Springer, Adriaan van Dis, Marion Bloem, Rudy Kousbroek, Jeroen Brouwers en Alfred Birney veel gelezen en geprezen schrijvers over Nederlands-Indië. Maar er is nog zoveel meer.

In 'Verstoten uit het paradijs - Jakarta, Bandung en Surabaya door de ogen van schrijvers' wordt de lezer wegwijs gemaakt in de Nederlands-Indische literatuur van 1860 (de verschijning van Multatuli’s Max Havelaar) tot heden. In een zevental wandelingen door de drie genoemde steden op Java ontmoeten we vele schrijvers die in talloze citaten een beeld geven van het leven in Nederlands-Indië. Naast citaten bevat deze uitgave auteursbiografieën en illustraties, zeven routeplattegrondjes en een personenregister.

Ook voor hen die niet van wandelen houden en liever blijven zitten, biedt dit boek een toegankelijke en verrassende gids over een voorgoed voorbije tijd, die nog altijd tot de verbeelding spreekt.


ISBN
9789462263864
Pagina's
256
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
DATO

Reisverhalen