Boekhandel Douwes Den Haag

Van Gogh & Japan (NL ed)

Louis Van Tilborgh & Nienke Bakker

Van Gogh & Japan (NL ed)

Van Gogh & Japan (NL ed)

Van Gogh & Japan (NL ed)

 

Nadat hij tijdens zijn verblijf in Antwerpen kennis had gemaakt met de Japanse ukiyo-e prenten, raakte Vincent Van Gogh (1853-1890) al snel in de ban van de Japanse kunst en cultuur. Toen Vincent en zijn broer, Theo, zich samen in Parijs vestigden, begonnen ze enthousiast Japanse prenten te verzamelen en zelfs te verhandelen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 39,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Van Gogh & Japan (NL ed)

Nadat hij tijdens zijn verblijf in Antwerpen kennis had gemaakt met de Japanse ukiyo-e prenten, raakte Vincent Van Gogh (1853-1890) al snel in de ban van de Japanse kunst en cultuur. Toen Vincent en zijn broer, Theo, zich samen in Parijs vestigden, begonnen ze enthousiast Japanse prenten te verzamelen en zelfs te verhandelen. Hun beeldtaal en hun stijl oefenden echter ook een grote invloed uit op Vincents eigen werk. Deze prachtige publicatie werpt een nieuw licht op de inspiratie die Van Gogh uit de Japanse prentkunst putte.

Via essays van 's werelds toonaangevende Van Gogh-deskundigen beschrijft dit boek de diverse manieren waarop de kunstenaar zijn inzicht in de Japanse esthetiek ontwikkelde en dat in zijn eigen visie en kunstpraktijk verwerkte. Het boek wordt rijkelijk geïllustreerd met olieverfschilderijen, schetsen en prenten van Van Gogh zelf, naast een selectie van de Japanse werken die zo tot zijn verbeelding spraken. De omvang, de aard en het belang van Van Goghs eigen collectie Japanse prenten komt gedetailleerd aan bod, net als de impact die zijn nabootsingen van prenten op zijn hele artistieke loopbaan hadden.

Louis van Tilborgh is senior onderzoeker van het Van Gogh Museum en hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Cornelia Homburg is onafhankelijk kunsthistorica en conservator. Nienke Bakker is Conservator Schilderijen bij het Van Gogh Museum. Tsukasa Kodera is hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Osaka.


Hokkaido Museum of Modern Art, Sapporo (26 augustus- 15 oktober 2017)
Tokyo Metropolitan Art Museum, Tokyo (24 oktober 2017 - 8 januari 2018)
The National Museum of Modern Art, Kyoto (20 januari -4 maart 2018)
Van Gogh Museum, Amsterdam (23 maart- 24 juni 2018)


ISBN
9789462302006
Pagina's
200
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mercatorfonds N.V.

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren